Vleesveeboerderij van MeelKwaliteit en eerlijkheid
 

Rund


De runderen die wij momenteel laten slachten zijn van het ras charolais, een ras dat van oorsprong afkomstig is uit Frankrijk. Charolais is een van de betere vleestypes bij runderrassen. Sinds 2010 geniet het rundvlees boeuf de Charolles van de bescherming van de AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) en sinds 2014 van de Beschermde oorsprongsbenaming.[1] Bij het afmesten vormen de stieren van het Charolais ras voornamelijk gespierd en niet vet vleesweefsel. Eén van de belangrijkste kenmerken van dit ras is een hoge gewichtstoename gedurende een lange periode, soms zelfs tot 2 jaar. De stieren lopen een groot gedeelte van hun leven in de vrije natuur waar ze kunnen genieten van hun vrijheid en kunnen eten van de natuurlijke vegetatie. In de laatste periode voordat er wordt overgegaan tot slacht staan de stieren binnen waar ze in het stro liggen en extra worden bijgevoerd om de gewenste vleeskwaliteit te bereiken.


 




Bestellen kunt u via het contactformulier of via een (whatsapp) berichtje naar 0643567870. Vandaag bestellen = morgen ophalen. Wij laten u persoonlijk weten hoe laat uw bestelling opgehaald kan worden. 

Al onze producten zijn vacuüm verpakt en diepgevroren. Vanwege onze werkwijze is het bij de ingevroren producten niet altijd mogelijk een zelf gekozen gewicht te kiezen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wilt u toch graag zelf porties maken en/of het vlees het meest vers in ontvangst nemen bent u bij ons ook aan het goede adres. Geef ons uw bestelling door en we laten u ruim van tevoren weten wanneer een stier geslacht gaat worden zodat u alles vers kunt ophalen en verdelen naar uw eigen wens.

PS. Tijdelijk uitverkocht zijn:

- rundertartaar

- tomahawk steak

 

Gehakt € 0,75 / 100 gr 

Biefstuk € 2,00 / 100 gr

Entrecote € 2,55 / 100 gr

Haasbiefstuk € 4,50 / 100 gr

Kogelbiefstuk € 3,25 / 100 gr

Mergpijp € 0,50 / 100 gr

Ossenstaart € 1,20 / 100 gr

Ribeye € 2,75 / 100 gr

Riblappen € 1,40 / 100 gr

Rosbief € 2,40 / 100 gr

Rollade € 1,45 / 100 gr

Saucijzen € 1,05 / 100 gr

Schenkel € 0,75 / 100 gr

Soepvlees € 1,40 / 100 gr

Sucadelappen € 1,55 / 100 gr

Bieflappen € 1,85 / 100 gr

Runderlappen € 1,25 / 100 gr

Lever € 0,30 / 100 gr


Tartaar € 1,90 / 100 gr

Tomahawk steak € 3,75 / 100 gr


Bavette € 2,50 / 100 gr


Borstlappen € 1,40 / 100 gr

Picanha € 4,00 / 100 gr



E-mailen
Map