Vleesveeboerderij van MeelKwaliteit en eerlijkheid
 

ONS BEDRIJF

 

Het houden en fokken van dieren is al van oudsher in de generaties van de familie van Meel. Al 5 generaties terug was familie van Meel actief in het fokken van dieren, toen voornamelijk schapen en (melk)koeien. Familie van Meel is al die generaties lang altijd actief geweest in Nieuw-Vossemeer en de leden van de familie hebben op verscheidene locaties in Nieuw-Vossemeer en buitengebied gewoond en gewerkt met hun dieren.
In 1963 is de huidige boerderij aan de Zeeweg te Nieuw-Vossemeer gebouwd en is deze locatie het hart van ons huidige bedrijf.
In het verleden waren er schapen, melkkoeien en jongvee en ook sinds de opstart van de boerderij aan de Zeeweg door Toon van Meel zijn er naast de traditionele boerderijdieren zoals honden, katten en kippen voornamelijk Schapen, koeien en jongvee geweest wat de kern was van de werkzaamheden. Sindsdien is er hard gewerkt en is het bedrijf op verschillende vlakken uitgebreid, zowel de boerderij zelf als de hoeveelheid dieren. De melkkoeien zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor meststieren. Ook zijn er vele jaren op grotere schaal varkens op het bedrijf geweest maar ook deze hebben weer plaats gemaakt voor meer schapen. Sinds een jaar zijn er op kleine schaal weer een aantal varkens op het bedrijf aanwezig.

In 2021 heeft er weer uitbreiding van de werkzaamheden plaatsgevonden want toen is de boerderijwinkel geopend waar vleesproducten rechtstreeks afkomstig van het eigen bedrijf worden verkocht. De reden voor de start van een eigen winkel voor de verkoop van eigen vlees is de overtuiging dat vlees van hoge kwaliteit met dezelfde kwaliteit, zonder tussenkomst van de geldslurpende tussenhandel, rechtstreeks verkocht moet kunnen worden met een eerlijke prijs voor zowel de consument als de boer. Dit is een gouden formule voor succes gebleken, want we zijn het afgelopen jaren gegroeid als kool!


MANAGEMENT

Ons managementteam staat altijd voor u klaar met nieuwe en originele oplossingen.


TEAM

Onze behulpzame en ervaren medewerkers zijn u graag van dienst.

E-mailen
Map